Alegerea rucsacului tactic potrivit

 

Rucsacul tactic este unul dintre elementele de echipament care iti pot imbunatati sau inrautati experientele si aventurile in aer liber.

Totusi, el ramane un element indispensabil, dar vestea buna este ca poti face cateva alegeri informate, care sa-ti ofere rucsacul perfect pentru tine. In continuare va vom prezenta cateva lucruri de cantarit cand alegeti un rucsac tactic.

In magazinul Rotman avem o gama variata de rucsacuri tactice, de la unul dintre expertii in materie de echipament militar – First Tactical. Brandul este cunoscut in lumea intreaga pentru calitatea ireprosabila si durabilitatea echipamentelor pe care le produce. In calitate de partener autorizat si unic importator First Tactical in Romania, punem la dispozitia publicului rucsacurile First Tactical la un pret special.

Inainte de alegerea unui rucsac, e important de avut in vedere scopul in care acesta va fi folosit. Rucsacurile tactice vin cu o serie de avantaje vs. rucsacurile clasice, fiind mai spatioase, mai durabile, dar avand si anumite calitati speciale potrivite pentru hiking sau alte activitati in aer liber. In functie de felul in care vei folosi rucsacul, poti alege anumite trasaturi speciale.

Printre primele lucruri de avut in vedere in cazul unui rucsac se afla, bineinteles, volumul acestuia. Exista rucsacuri tactice cu volum de la 19l, pana la aproximativ 62l, iar in cazul rucsacurilor destinate misiunilor militare, unii producatori mentioneaza si lungimea misiunii pentru care sunt potrivite: ex. 0,5 zile, 1 zi, 2 zile etc.

Desigur, cu cat volumul rucsacului creste, de cele mai multe ori si greutatea lui creste. Astfel ca greutatea este un element la fel de important in alegerea unui rucsac. In functie de nevoile, durata/contextul purtarii si rezistenta fiecarei persoane, o anume greutate de rucsac poate fi mai indicata. Rucsacurile First Tactical variaza de la 1,1 kg greutate rucsac gol si pana la aproximativ 2,5 kg greutate rucsac gol. Desi pare o diferenta mica, la drumuri lungi, catarari sau mers pe teren accidentat, aceasta diferenta poate deveni extrem de sesizabila.

Nu in ultimul rand, o privire detaliata merita aruncata asupra tuturor functionalitatilor cu care vin rucsacurile tactice. Unele rucsacuri tactice detin doar cateva functionalitati de baza, pe cand altele vin cu functionalitati variate si de-a dreptul surprinzatoare, cum este cazul sistemului ingenios patentat de First Tactical: Hook and Hang Thru™, cu ajutorul caruia compartimentele se inchid cu fermoar si sus si jos, permitand obiectelor tactice supradimensionate sa fie strecurate in rucsac si sa stea agatate in siguranta.

Nu in ultimul rand, materialul din care este realizat rucsacul este si el extrem de important, pentru ca in final el este factorul decisiv in ceea ce priveste durabilitatea rucsacului nou achizitionat.

Popular in randul rucsacurilor tactice First Tactical este materialul de tip LYNX™ LASER CUT, compus din doua straturi de nylon 500D, laminate pentru extra rezistenta.

Tehnologia reprezinta o noua abordare a tesaturii traditionale, si este cu 20% mai puternica decat cea a celorlalte rucsacuri tactice.

Daca veti analiza toate elementele de mai sus, alaturi de experienta brandului de la care va doriti sa achizitionati rucsacul, aveti toate uneltele pentru o alegere care sa vi se potriveasca cu adevarat.

*Sursa fotografie: gearaddicts.pl 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.