4 sporturi de iarnă care îți mențin sănătatea

Chiar dacă iarna își intră din ce în ce mai mult în drepturi și tentația de a rămâne în casă, acolo unde este cald și bine este foarte mare, e important să rămânem activi chiar și pe vreme rece. Și e cu atât mai important în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când ne bucurăm de o binemeritată vacanță alături de cei dragi, dar și de mâncare bogată în grăsimi și zaharuri.

Nu vă temeți însă: avem pentru voi o serie de sugestii de sporturi de iarnă care vor ajuta la păstrarea sănătății inimii și vă vor oferi și o experiență pe cinste!

Ski-ul

Este poate cel mai popular sport de iarnă și oferă o multitudine de beneficii asupra sănătății. De la flexibilitate crescută a membrelor, umerilor și spatelui și până la arderea a 5-600 de calorii pe oră.
În plus, atunci când skiezi îți lucrezi mai multe grupe de mușchi concomitent, așa ca ai parte de un adevărat workout și bineînțeles, te distrezi din plin și te bucuri de natură.

Nu uita să te echipezi corespunzător, pentru că expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie. Fii atent chiar și la cele mai mici detalii, care îți pot oferi un plus de protecție și îți pot maximiza experiența, cum ar fi o pereche de ochelari potriviți, precum Gloryfy G11 Radical Blue, care oferă contrast excelent și sunt ideali pentru activități sportive, fiind ușori și rezistenți la șocuri și îndoituri.

Snowboardingul

Devenit popular relativ recent în România, snowboardingul e un sport care arată și se simte foarte distractiv. E mai ușor de învățat decât skiatul, însă are efecte la fel de benefice asupra sănătății.
Într-o singură oră de snowboarding poți arde până la 480 de calorii. În plus, de fiecare dată când ești pe placă îți folosești multiple grupe de mușchi, precum cei ai picioarelor sau mușchii abdominali.
Ca și în cazul skiatului, asigură-te că ești echipat așa cum trebuie, cu haine impermeabile și echipament de protecție. Poți opta chiar și pentru o geacă tactică, precum Parka Tactix System First Tactical ce o să-ți ofere atât protecție împotriva frigului, cât și confort și libertate de mișcare

Joggingul

Da, joggingul este pe cât de mult un sport pentru anotimpul cald, pe atât de mult un sport de iarnă. Singura diferență este faptul că trebuie sa te echipezi corespunzător, atât cu hainele potrivite, cât și cu încălțările corespunzătoare.
Poți opta pentru o jacheta Patriot Dublu Fleece de la Helikon-Tex, care asigură izolație termică excelentă sau chiar Jacheta Cumulus Helikon-Tex, dotată cu multiple buzunare funcționale și cu glugă care să te protejeze de intemperii.

Iar vestea bună este că alergatul pe zăpadă și ferirea de zonele cu gheață duce la o ardere accelerată a caloriilor, așa că alergând pe vreme rece vei avea parte de activitate fizică mult mai intensă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.